Ponykamp

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2394 van D:\www\wolvenhoeve.nl\www\includes\menu.inc).

Op de Wolvenhoeve wordt jaarlijks minimaal 1 ponykamp gegeven. Tijdens deze kampen staat het omgaan met paarden en pony’s centraal. Ieder jaar heeft het kamp een thema waarbij de activiteiten zo veel mogelijk met dat thema te maken hebben. We hebben bijvoorbeeld al de volgende thema’s gehad: Middeleeuwen, Olympische spelen, Western, Bereden politie. Per kamp kunnen 15 deelnemers meedoen. De deelnemers worden in drie groepjes van 5 ingedeeld. Dit gebeurt zoveel mogelijk op rijervaring en niveau. In die groepjes worden in de week de lessen gevolgd.

Het is voor de kinderen mogelijk om in de slaapzaal te overnachten of bij de ouders op de camping. Een enkeling die in de buurt woont slaapt thuis.

De kampen duren van maandagochtend 10:00 uur tot zaterdagochtend ± 11:00 uur.

Tijdens deze week werken we toe naar de wedstrijddag die traditiegetrouw op de vrijdag plaats vindt. De meeste jaren bestaat dit uit een individuele dressuurproef en een springparcours. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met het niveau van de ruiter. Het is niet ieder jaar hetzelfde dus het kan zijn dat er bijvoorbeeld duo dressuur of nog iets anders voor in de plaats komt.

Indien je in het bezit bent van een eigen pony/paard deze kan gewoon mee op kamp. De kosten voor de stalling zijn de vinden onder prijzen. Als je paard/pony ook voor de andere ruiters ingezet mag worden kan deze voor niks gestald worden (geef dit dan wel ruim van tevoren aan). Het paard/ de pony moet wel goed zijn ingeënt en beschikken over een goede conditie/gezondheid.
 

Aanmelden

Als je je wilt aanmelden voor het kamp, dan kan dit via het formulier, e-mail of per telefoon. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk informatie voor het definitief reserveren van een plekje per mail.

Let op  vol = vol. U kunt wel op een wachtlijst geplaatst worden voor het geval er iemand toch niet komt.

De prijzen staan vermeld bij de prijslijst, voor 2019 kan er nog wat veranderd worden.
 

Ponykampen, volwassenen kamp en gevorderden instructieweek 2019

We hebben in 2019:

Ponykampen (extra instructiekamp) 2019

Om te kunnen deelnemen aan het ponykamp week 30 moet je minimaal 6 jaar oud zijn en zelfstandig kunnen rijden. Dit wil zeggen, los kunnen stappen en draven. Voor week 31 is de minimum leeftijd 11 jaar.

In geval van hele hete dagen, kan het zijn dat we gaan zwemmen. Hiervoor moet je minimaal in het bezit zijn van zwemdiploma A.

  • Week 30 (22 juli - 27 juli)  max. 15 deelnemers 
  • Kamp voor 11+ Week 31 Aanvulling op instructieweek (29 juli - 3 augustus) max 15 deelnemers 

 

Volwassenen kamp 2019 (nog 2 plekjes beschikbaar)

Volgend jaar organiseren we voor de tweede keer een kamp voor volwassenen. Noteer het alvast in je agenda! In die week gaan we het gevoel van "paardenmeisje zijn" weer oproepen. Dit betekent van alles doen met de pony's en paarden, serieus en in spelvorm en ieder op zijn/haar niveau. Gezelligheid zal de boventoon voeren, en spierpijn? ;)

 

Het kamp vind plaats van 30 april t/m 3 mei 2019. Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 12.

Geef je snel op, want vol = vol

Instructieweek 2019 (VOL)

In week 33 van 12 augustus t/m 17 augustus, VOL!! (onder voorbehoud))

Voor de gevorderde ruiter (minimaal 4 jaar rijervaring) en in de leeftijd vanaf brugklas 1 organiseren we dit jaar weer een echte instructieweek. In deze week gaan we sleutelen aan houding en zit en gaan we serieus met dressuur en springen aan de gang. Wat je niveau ook is, na die week is je eigen niveau vooruit gegaan. De week vindt plaats in week 33.

In deze week is het aantal deelnemers wat kleiner, zodat ook de groepjes waarin lesgegeven wordt kleiner zijn. De aandacht per ruiter is zo groter en er kan op die manier meer geleerd worden. 

In deze week wordt er meer aandacht besteed aan de rijtechniek en minder aan spelletjes. Wel maken we het natuurlijk bere gezellig!

 

Wil je in 2019 mee doen met één van de ponykampen of de instructieweek, wacht dan niet te lang met aanmelden!