Ponykamp

Op de Wolvenhoeve wordt jaarlijks minimaal 1 ponykamp gegeven. Tijdens deze kampen staat het omgaan met paarden en pony’s centraal. Ieder jaar heeft het kamp een thema waarbij de activiteiten zo veel mogelijk met dat thema te maken hebben. We hebben bijvoorbeeld al de volgende thema’s gehad: Middeleeuwen, Olympische spelen, Western, Bereden politie. Per kamp kunnen 12-15 deelnemers meedoen. De deelnemers worden in drie groepjes van 4 of 5 ingedeeld. Dit gebeurt zoveel mogelijk op rijervaring en niveau. In die groepjes worden in de week de lessen gevolgd.

Het is voor de deelnemers mogelijk om in de slaapzaal te overnachten of (bij de ouders) op de camping (let op: overnachten op de camping zit niet bij de prijs inbegrepen). Een enkeling die in de buurt woont slaapt thuis.

De kampen duren van maandagochtend 10:00 uur tot zaterdagochtend ± 11:00 uur.

Tijdens deze week werken we toe naar de wedstrijddag die traditiegetrouw op de vrijdag plaats vindt. De meeste jaren bestaat dit uit een individuele dressuurproef en een springparcours. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met het niveau van de ruiter. Het is niet ieder jaar hetzelfde dus het kan zijn dat er bijvoorbeeld duo dressuur of nog iets anders voor in de plaats komt.

Indien je in het bezit bent van een eigen pony/paard deze kan gewoon mee op kamp. De kosten voor de stalling zijn niet inbegrepen en zijn te vinden onder prijzen. Als je paard/pony ook voor de andere ruiters ingezet mag worden kan deze voor niks gestald worden (geef dit dan wel ruim van tevoren aan en er wordt door ons bepaald of de pony wel geschikt is voor de mederuiters). Het paard/ de pony moet wel goed zijn ingeënt en beschikken over een goede conditie/gezondheid.
 

Aanmelden

Als je je wilt aanmelden voor het kamp, dan kan dit via het formulier, e-mail of per telefoon. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk informatie voor het definitief reserveren van een plekje per mail.

Let op  vol = vol. U kunt wel op een wachtlijst geplaatst worden voor het geval er iemand toch niet komt.

De prijzen staan vermeld bij de prijslijst.
 

Ponykampen, volwassenen kamp en gevorderden instructieweek 2020

We hebben in 2020:

Volwassenen kamp (week 42 12 okt t/m 17 okt):

Dit jaar organiseren we voor de derde keer een kamp voor volwassenen. Dit wordt door de Coronacrisis in week 42 van 12 okt t/m 17 okt. Noteer het alvast in je agenda! In die week gaan we het gevoel van "paardenmeisje zijn" weer oproepen. De inmiddels opgedane ervaring leert dat de "meiden" erg fanatiek zijn. We gaan weer veel nieuwe dingen leren, nog werken aan de bestaande vaardigheden en vooral weer veel lol maken.

Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 12.

Geef je snel op, want vol = vol

Ponykamp (Week 29 (13 juli - 18 juli)  max. 15 deelnemers):

Om te kunnen deelnemen aan het ponykamp week 29 moet je minimaal 6 jaar en oud zijn en zelfstandig kunnen rijden. Dit wil zeggen, los kunnen stappen en draven. 

In geval van hele hete dagen, kan het zijn dat we gaan zwemmen. Hiervoor moet je minimaal in het bezit zijn van zwemdiploma A.

Tijdens deze week gaan we heel veel met de paarden doen. Leuke spelletjes, dressuur, springen en natuurlijk de laatste dag wedstrijddag. Die dag is iedereen die jou wil zien rijden van harte uitgenodigd om te zien wat je in die week hebt geleerd.

Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 15.

Instructieweken (week 30 20 jul - 25 juli en week 32 3 aug - 8 aug)

Voor de gevorderde ruiter (minimaal 3 jaar rijervaring) vanaf groep 8 organiseren we dit keer twee instructieweken. In deze weken gaan we sleutelen aan houding en zit en gaan we serieus met dressuur en springen aan de gang. We proeven aan nieuwe oefeningen en kijken wat er te verbeteren valt. Voorop staat het wederzijdse respect van paard en ruiter. Als team hebben jullie aan het einde van de week vooruitgang geboekt.

Als vast onderdeel hebben we ook komend jaar weer het mennen. Kortom weer een paar fantastische weken. Het meebrengen van eigen paard of pony behoort zeker tot de mogelijkheden.

Kom ook meedoen en verbeter je manier van rijden, doordat je een week intensief met de sport bezig bent.

In deze week is het aantal deelnemers wat kleiner, zodat ook de groepjes waarin lesgegeven wordt kleiner zijn. De aandacht per ruiter is zo groter en er kan op die manier meer geleerd worden. 

In deze week wordt er meer aandacht besteed aan de rijtechniek en minder aan spelletjes. Wel maken we het natuurlijk bere gezellig!

Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 12.

Wil je in 2020 meedoen met één van de weken, wacht dan niet te lang met aanmelden!

Week 29 (VOL) Op de reservelijst plaatsen kan voor eventuele afmeldingen

Week 30 (VOL) Op de reservelijst plaatsen kan voor eventuele afmeldingen

Week 32 Door afmelding 1 plekje beschikbaar

Week 43 (nog enkele plaatsen beschikbaar) max. 12 deelnemers