Ruiterweken (ponykampen) 2022 (week voor volwassenen 2022)

Op de Wolvenhoeve wordt jaarlijks minimaal 1 ponykamp/instructieweek gegeven. Tijdens deze kampen staat het omgaan met paarden en pony’s centraal. Ieder jaar heeft het kamp een thema waarbij de activiteiten zo veel mogelijk met dat thema te maken hebben. We hebben bijvoorbeeld al de volgende thema’s gehad: Middeleeuwen, Olympische spelen, Western, Bereden politie. Per kamp kunnen 12-15 deelnemers meedoen. De deelnemers worden in drie groepjes van 4 of 5 ingedeeld. Dit gebeurt zoveel mogelijk op rijervaring en niveau. In die groepjes worden in de week de lessen gevolgd.

Het is voor de deelnemers mogelijk om in de slaapzaal te overnachten of (bij de ouders) op de camping (let op: overnachten op de camping zit niet bij de prijs inbegrepen). Een enkeling die in de buurt woont slaapt thuis.

De kampen duren van maandagochtend 10:00 uur tot zaterdagochtend ± 11:00 uur.

Tijdens deze week werken we toe naar de wedstrijddag die traditiegetrouw op de vrijdag plaats vindt. De meeste jaren bestaat dit uit een individuele dressuurproef en een springparcours. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met het niveau van de ruiter. Het is niet ieder jaar hetzelfde dus het kan zijn dat er bijvoorbeeld duo dressuur of nog iets anders voor in de plaats komt.

Indien je in het bezit bent van een eigen pony/paard deze kan gewoon mee op kamp. De kosten voor de stalling zijn niet inbegrepen en zijn te vinden onder prijzen. Als je paard/pony ook voor de andere ruiters ingezet mag worden kan deze voor niks gestald worden (geef dit dan wel ruim van tevoren aan en er wordt door ons bepaald of de pony wel geschikt is voor de mederuiters). Het paard/ de pony moet wel goed zijn ingeënt en beschikken over een goede conditie/gezondheid.
 

Aanmelden

Als je je wilt aanmelden voor het kamp, dan kan dit via e-mail , w-app of telefonisch. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk de reserveringsbevestiging van een plekje per mail.

Let op  vol = vol. U kunt wel op een wachtlijst geplaatst worden voor het geval er iemand toch niet komt.

De prijzen staan vermeld bij de prijslijst.

 

 

Ponykamp 2022 (Week 30 (25 juli - 30 juli)  max. 15 deelnemers. Dit kamp is VOL! )

Om te kunnen deelnemen aan het ponykamp week 30 moet je minimaal 6 jaar en oud zijn en zelfstandig kunnen rijden. Dit wil zeggen, los kunnen stappen en draven. 

In geval van hele hete dagen, kan het zijn dat we gaan zwemmen. Hiervoor moet je minimaal in het bezit zijn van zwemdiploma A.

Tijdens deze week gaan we heel veel met de paarden doen. Onder andere leuke spelletjes, dressuur, springen en natuurlijk de laatste dag wedstrijddag. Die dag is iedereen die jou wil zien rijden van harte uitgenodigd om te zien wat je in die week hebt geleerd. 's Avonds hebben we een bonte avond waar hopelijk komend jaar ook de ouders weer welkom zijn (ivm Corona)

Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 15.

Ponykamp/instructieweek 2022 (week 31, (1 aug t/m 6 aug.) max. 15 deelnemers. Nog 3 plekjes beschikbaar)

In deze week zijn jonge ruiters en meer gevorderde ruiters welkom. Ieder krijgt op zijn/haar eigen niveau les. Voor ruiters die een spelletje te paard wel leuk vinden rijden we in groepjes van 5 en ruiters die meer technisch willen rijden, rijden in groepjes van 4.  In deze week wordt er dus les gegeven op maat. Spelenderwijs of serieuzer. Voorop staat het wederzijdse respect van paard en ruiter. Aan het eind van de week natuurlijk de wedstrijddag. Het aantal deelnemers van het kamp hangt dus een beetje af van de leeftijd en het niveau. Maximaal 15 deelnemers in geval van allemaal wat jongere ruiters, maar het kunnen er dus evengoed 12 zijn indien we allemaal gaan voor de instructieweek. Minimum is 8 deelnemers.

Instructieweek bij voorkeur 15+ (week 33, 15 aug t/m 20 aug. maximaal 3 plekjes beschikbaar)

Voor dit kamp moet je bij voorkeur 15 jaar oud zijn en minimaal 4 jaar paardrijles hebben gehad.  Oefenen, werken aan rijtechniek, rijgevoel en aan het eind van de week een mooie proef en springronde neer zetten. Je krijgt in nog kleinere groepjes (en ook individueel) les en werkt aan de harmonie tussen ruiter en paard. Door de intensieve lessen wordt je rijniveau zelfs in dit korte tijdsbestek verbeterd. 

Het is natuurlijk niet alleen maar serieus, de traditionele spelletjes avond op de startdag blijft.

Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 12.

Volwassenen kamp 2023 (week 18? , onder voorbehoud VOL):

Komend jaar organiseren we voor de zesde keer een kamp voor volwassenen. Dit wordt in week 18?. Noteer het alvast in je agenda! In die week gaan we het gevoel van "paardenmeiszje zijn" weer oproepen. We hopen dat we in het voorjaar gebruik kunnen maken van onze nieuw te bouwen rijhal. Natuurlijk gaan we weer veel nieuwe dingen leren, nog werken aan de bestaande vaardigheden en vooral weer veel lol maken.

Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 12.

Geef je snel op, want vol = vol