Ponykamp

Op de Wolvenhoeve wordt jaarlijks minimaal 1 ponykamp gegeven. Tijdens deze kampen staat het omgaan met paarden en pony’s centraal. Ieder jaar heeft het kamp een thema waarbij de activiteiten zo veel mogelijk met dat thema te maken hebben. We hebben bijvoorbeeld al de volgende thema’s gehad: Middeleeuwen, Olympische spelen, Western, Bereden politie. Per kamp kunnen 15 deelnemers meedoen. De deelnemers worden in drie groepjes van 5 ingedeeld. Dit gebeurt zoveel mogelijk op rijervaring en niveau. In die groepjes worden in de week de lessen gevolgd.

Het is voor de kinderen mogelijk om in de slaapzaal te overnachten of bij de ouders op de camping. Een enkeling die in de buurt woont slaapt thuis.

De kampen duren van maandagochtend 10:00 uur tot zaterdagochtend ± 11:00 uur.

Tijdens deze week werken we toe naar de wedstrijddag die traditiegetrouw op de vrijdag plaats vindt. De meeste jaren bestaat dit uit een individuele dressuurproef en een springparcours. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met het niveau van de ruiter. Het is niet ieder jaar hetzelfde dus het kan zijn dat er bijvoorbeeld duo dressuur of nog iets anders voor in de plaats komt.

Indien je in het bezit bent van een eigen pony/paard deze kan gewoon mee op kamp. De kosten voor de stalling zijn de vinden onder prijzen. Als je paard/pony ook voor de andere ruiters ingezet mag worden kan deze voor niks gestald worden (geef dit dan wel ruim van tevoren aan). Het paard/ de pony moet wel goed zijn ingeënt en beschikken over een goede conditie/gezondheid.
 

Aanmelden

Als je je wilt aanmelden voor het kamp, dan kan dit via het formulier, e-mail of per telefoon. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk informatie voor het definitief reserveren van een plekje per mail.

Let op  vol = vol. U kunt wel op een wachtlijst geplaatst worden voor het geval er iemand toch niet komt.
 

Ponykampen en gevorderden instructieweek 2017

Om te kunnen deelnemen aan het ponykamp moet je minimaal 6 jaar oud zijn en zelfstandig kunnen rijden. Dit wil zeggen, los kunnen stappen en draven.

In geval van hele hete dagen, kan het zijn dat we gaan zwemmen. Hiervoor moet je minimaal in het bezit zijn van zwemdiploma A.

We hebben in 2017 2 ponykampen:

  • Week 32 (7 aug t/m 12 aug)  max. 15 deelnemers (VOL)
  • Week 33 (14 aug t/m 19 aug) max 15 deelnemers (nog 2 plekjes)

Instructieweek 

In week 30 (24 jul t/m 29 jul) max. 12 deelnemers (nog 4 plekjes beschikbaar)

Voor de gevorderde ruiter (minimaal 4 jaar rijervaring) en in de leeftijd vanaf brugklas 1 organiseren we dit jaar voor het eerst een echte instructieweek. De week vindt plaats in week 30.

In deze week is het aantal deelnemers kleiner, zodat ook de groepjes waarin lesgegeven wordt kleiner zijn. De aandacht per ruiter is zo groter en er kan op die manier meer geleerd worden. Vanwege de grotere persoonlijke aandacht ligt de prijs voor dit kamp iets hoger.

In deze week wordt er meer aandacht besteed aan de rijtechniek en minder aan spelletjes. Wel maken we het natuurlijk bere gezellig!

 

Zowel voor de ponykampweken als de instructieweek, stromen de aanmeldingen al binnen. Wil je dit jaar mee doen wacht dan niet te lang!