Ruiterweken (ponykampen) 2024

Op de Wolvenhoeve wordt jaarlijks minimaal 1 ponykamp/instructieweek gegeven. Tijdens deze kampen staat het omgaan met paarden en pony’s centraal. Ieder jaar heeft het kamp een thema waarbij de activiteiten zo veel mogelijk met dat thema te maken hebben. We hebben bijvoorbeeld al de volgende thema’s gehad: Middeleeuwen, Olympische spelen, Western, Bereden politie. Per kamp kunnen 12-15 deelnemers meedoen. De deelnemers worden in drie groepjes van 4 of 5 ingedeeld. Dit gebeurt zoveel mogelijk op rijervaring en niveau. In die groepjes worden in de week de lessen gevolgd.

Het is voor de deelnemers mogelijk om in de slaapzaal te overnachten of (bij de ouders) op de camping (let op: overnachten op de camping zit niet bij de prijs inbegrepen). Een enkeling die in de buurt woont slaapt thuis.

De kampen duren van maandagochtend 10:00 uur tot zaterdagochtend ± 11:00 uur.

Tijdens deze week werken we toe naar de wedstrijddag die traditiegetrouw op de vrijdag plaats vindt. De meeste jaren bestaat dit uit een individuele dressuurproef en een springparcours. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met het niveau van de ruiter. Het is niet ieder jaar hetzelfde dus het kan zijn dat er bijvoorbeeld duo dressuur of nog iets anders voor in de plaats komt.

Indien je in het bezit bent van een eigen pony/paard deze kan gewoon mee op kamp. De kosten voor de stalling zijn niet inbegrepen en zijn te vinden onder prijzen. Als je paard/pony ook voor de andere ruiters ingezet mag worden kan deze voor niks gestald worden (geef dit dan wel ruim van tevoren aan en er wordt door ons bepaald of de pony wel geschikt is voor de mederuiters). Het paard/ de pony moet wel goed zijn ingeënt en beschikken over een goede conditie/gezondheid.
 

Aanmelden

Als je je wilt aanmelden voor het kamp, dan kan dit via e-mail , w-app of telefonisch. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk de reserveringsbevestiging van een plekje per mail.

Let op  vol = vol. U kunt wel op een wachtlijst geplaatst worden voor het geval er iemand toch niet komt.

De prijzen staan vermeld bij de prijslijst. Let op de prijzen zijn wegens flink stijgende kosten aangepast.

 

 

Ponykamp 2024 (Week 30 (22 juli - 27 juli)  nog 4 plekjes beschikbaar. 

Om te kunnen deelnemen aan het ponykamp week 30 moet je minimaal 6 jaar en max. ongeveer 12 jaar oud zijn en zelfstandig kunnen rijden. Dit wil zeggen, los kunnen stappen en draven. 

In geval van hele hete dagen, kan het zijn dat we gaan zwemmen. Hiervoor moet je minimaal in het bezit zijn van zwemdiploma A.

Tijdens deze week gaan we heel veel met de paarden doen. Onder andere leuke spelletjes, dressuur, springen en natuurlijk de laatste dag wedstrijddag. Die dag is iedereen die jou wil zien rijden van harte uitgenodigd om te zien wat je in die week hebt geleerd. 's Avonds hebben we een bonte avond waar ook ouders van harte welkom zijn

Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 15.

Ruiterweek/instructieweek 2024 (week 31, (29 juli t/m 3 aug.) VOL. 

In deze week zijn jonge (±12 jaar t/m ±17 jaar) ruiters en meer gevorderde ruiters welkom. Ieder krijgt op zijn/haar eigen niveau les. Voor ruiters die een spelletje te paard wel leuk vinden doen we een spelletje en ruiters die meer technisch willen rijden, krijgen hier meer uitleg over.  In deze week wordt er dus les gegeven op maat. Spelenderwijs of serieuzer. Voorop staat het wederzijdse respect van paard en ruiter. Aan het eind van de week natuurlijk de wedstrijddag. Maximaal 15 deelnemers minimum is 8 deelnemers.

Instructieweek bij voorkeur 17+ (week 33, 12 aug t/m 17 aug.) VOL.

Voor dit kamp moet je bij voorkeur 17 jaar of ouder zijn en minimaal 4 jaar paardrijles hebben gehad.  Oefenen, werken aan rijtechniek, rijgevoel en aan het eind van de week een mooie proef en springronde neer zetten. Je krijgt in nog kleinere groepjes (en ook individueel) les en werkt aan de harmonie tussen ruiter en paard. Door de intensieve lessen wordt je rijniveau zelfs in dit korte tijdsbestek verbeterd. 

Het is natuurlijk niet alleen maar serieus, de traditionele spelletjes avond op de startdag blijft.

Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 12.

 

 

Volwassenen kamp 2024 (week 18+ , in dit kamp is nog 1 plekje beschikbaar):

Komend jaar organiseren we voor de zesde keer een kamp voor volwassenen. Dit wordt in week 17/18 (exacte data wordt nog overlegd). Noteer het alvast in je agenda! In die week gaan we het gevoel van "paardenmeisje zijn" weer oproepen. Natuurlijk gaan we weer veel nieuwe dingen leren, nog werken aan de bestaande vaardigheden en vooral weer veel lol maken.

Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 12.

Geef je snel op, want vol = vol