Nieuws

3 maart 2017

Ben jij die moeder of vader die al lang twijfelt of je eens op de paardenrug zal stappen? Of heb je vroeger gereden en kriebelt het weer nu je kind op paardrijden zit?
Maak dan een afspraak voor 23 maart om privé het eens te proberen of als je vroeger al gereden hebt in een groepje van maximaal 3 te kijken of je het nog steeds leuk vindt en kan.
We zullen rustig aan beginnen ;)
Geef je op via info@wolvenhoeve.nl en kies een tijdstip waarop je zou kunnen:
16:00 - 17:00 Groepje
17:00 - 18:00 Groepje
18:30 - 19:00 Privé
19:00 - 19:30 Privé
19:30 - 20:00 Privé
20:00 - 21:00 Groepje

De kosten voor de proefles bedragen € 5,- voor een half uur privé en € 7,50 voor een uur in een groepje.

Als er veel animo is kunnen we kijken of er op de ochtend nog wat lessen gepland kunnen worden.

23 januari 2017
Datum/Tijd  
23-3-2017

Probeerlessen voor volwassenen

Minicamping De Wolvenhoeve

17-4-2017 13:30

Tweede Paasdag : Paaseieren zoeken

Minicamping De Wolvenhoeve

17-6-2017

Onderlinge Wedstrijd

Minicamping De Wolvenhoeve

24-8-2017 t/m 29-8-2017

Instructieweek 

Minicamping De Wolvenhoeve

7-8-2017 t/m 12-8-2017

Ponykamp Week 32

Minicamping De Wolvenhoeve

14-8-2017 t/m 18-8-2017

Ponykamp Week 33

Minicamping De Wolvenhoeve

sept/okt 2017

Pony Doe Dag

Minicamping de Wolvenhoeve

 

 

 

Dagelijkse rondleidingen bij Kamp Westerbork
Van 1 april t/m 29 oktober, dagelijks om 12.00 en 14.00 uur (Oosthalen 8) Het verhaal van kamp Westerbork verteld op de plek zelf. Dat vormt de kern van de rondleiding, die voert langs sporen, reconstructies en monumenten. De start van de rondleiding is bij de slagboom op het kampterrein.
Live Muziek bij De Warrel in Westerbork
Zondag 2 april, aanvang 15.00 uur (Beilerstraat 13a) Genieten van gezellige muziek met een drankje bij de Warrel in Westerbork.
Kermis in Beilen
Woensdag 5 t/m zondag 9 april, (Parkeerplaats achter het gemeentehuis) De jaarlijkse kermis is er weer in Beilen, met op zondag een gezellige braderie.
Voorstelling ‘Selena, Godin van de maan’ in Smilde
Donderdag 6 april, van 10.30 – 12.00 uur (Kon. Julianastraat 65) Jeanet Landman laat u de verhalen beleven onder het motto: Verhalen voor Vermaak en andere Zinvolle Zaken. Cilly Limberger neemt u ondertussen mee in sferen van goden en godinnen. Dit doet ze onder andere met de klanken van eeuwenoude klankschalen. Entree € 4,00 p.p.
Cinebiebfilm ‘A man called Ove’ in de bibliotheek Smilde
Vrijdag 7 april, aanvang 20.00 uur (Kon. Julianastraat 65) Een komisch en hartverwarmend verhaal over onverwachte vriendschap, ongekamde katten en de kunst van het achteruitrijden met een caravan. Entree € 4,00 p.p.
Traditionele Palmpaasoptocht in Smilde
Zaterdag 8 april, van 14.00 – 15.00 uur (centrum van Smilde) Tijdens deze traditionele Palmpaasoptocht lopen kinderen met versierde stokken door de straten van Smilde.
Drentse avond bij hotel de Ruyghe Venne in Westerbork
Zaterdag 8 april, aanvang 20.00 uur (Beilerstraat 24a) Kom genieten van artiesten uit onze eigen provincie.
Paasmarkt op de Brink in Orvelte
Zondag 16 april, van 10.00 - 17.00 uur (De Brink) Een gezellige, eerste Paasdag met een sfeervolle markt in het pittoreske dorp Orvelte.d
Kampioenschap Eiergooien in Westerbork
Maandag 17 april, aanvang 13.30 uur (B.G. van Weezelplein) Een jaarlijks terugkerend Paas evenement in Westerbork, wie gooit het verst met de eieren?
Voorstelling van Kabarett in Het Kompas in Smilde
Vrijdag 21 april, aanvang 20.00 uur (Veenhoopsweg 12B) Een prachtige voorstelling waarin het verhaal gevolgd wordt van de artiesten van het Weihmar Kabarett in het Berlijn van de jaren 30. Entree € 12,50 p.p. incl. pauzedrankje
DRENTHE POP in Westerbork
Zaterdag 22 april, van 20.30 - 01.00 uur (Evenemententerrein aan de Oude Beilerweg) Gezelligheid en goede muziek voeren deze avond de boventoon. Met optredens van o.a. Django Wagner, Maan, Jannes en Papa Di Grazzi. Meer informatie en tickets via: www.drenthepop.nl
Drentse Hooglanden Wandel2daagse vanuit Beilen
Zaterdag 22 en zondag 23 april, tussen 8.00 – 11.00 uur (Café ’t Zwaantje, Markt 4-5) Tijdens deze Wandel2daagse kunt u wandelen door de prachtige natuur van de Drentse Hooglanden. Er zijn routes van 15, 20 en 30 kilometer, kijk voor starttijden en meer informatie op: www.drenstew4d.nl
Orveltermarkt op de Brink in Orvelte
Zondag 23 april, van 10.00 - 17.00 uur (De Brink) Een sfeervolle markt in het pittoreske dorp Orvelte.
Vogels kijken bij de vogelkijkhut in het Diependal
Zondag 23 april, van 12.00 - 16.00 uur
(De hut is te bereiken door in het dorp Oranje de Zwarteweg in te slaan. Wegwijzers geven vervolgens de richting aan.) Onder begeleiding van vogelaars van het Drentse Landschap ontdekt u bijzondere vogels in een prachtige natuur. Deelname is gratis.
Koningsnacht in Beilen
Woensdag 26 april, vanaf 20.00 uur (evenemententerrein achter de manege) Een fantastische Koningsnacht met optredens van o.a. Mooi Wark en de band Doe Normaal Joh. Meer info: www.koningsfestival.nl
Koningsdag in Westerbork
Donderdag 27 april, vanaf 9.00 uur (Centrum en sportvelden) Een vrolijk koningsfeest in Westerbork voor jong en oud met o.a. kinderspelen, een vrijmarkt en diverse optredens van dans- en popgroepen.
Koningsfestival in Beilen
Donderdag 27 april, vanaf 10.00 uur (evenemententerrein achter de manege) Een gezellig festival met o.a. een grasbaanrace & trial, kinderattracties, oldtimers, braderie en live muziek. Gratis entree.
Ierse avond in de Turfsteker in Westerbork
Zaterdag 29 april, aanvang 19.30 uur (Hoofdstraat 48) Een gezellige avond met live muziek.
Lammetjesdag in Orvelte
Zondag 30 april, van 11.00 - 16.00 uur (Bij de Schaapskooi) De geboorte van de lammetjes wordt gevierd met beschuit en muisjes, gezellige kraampjes en veel gezelligheid!

20 december 2016

In korte tijd hebben we van twee kanjers afscheid moeten nemen. 

Roxanne leed aan Cushing waarvoor zij al twee jaar medicijnen kreeg. Dit ging heel goed tot de ziekte de overhand nam en de medicijnen niet meer werkten. We hebben toen het moeilijke besluit moeten nemen om Roxanne in te laten slapen. Op deze manier is haar verder lijden bespaard gebleven.

Enige tijd daarna kreeg Sanne ineens een heftige koliek aanval. De veearts heeft nog wat geprobeerd, maar haar toestand was direct al zorgelijk. Toen ze in shock raakte en duidelijk was dat de spuiten die ze gehad had niks uithaalden was het duidelijk dat er iets goed mis was met Sanne. Volgens de veearts was er niks meer aan te doen. Helaas hebben we toen ook van Sanne afscheid moeten nemen.

Hiermee is de Wolvenhoeve twee kanjers kwijt die een grote indruk hebben achter gelaten.

31 juli 2016

De kampweken zitten er op! We hebben een beetje regen gehad in de tweede week. Hierbij werd de buitenrit een beetje natte ervaring, maar verder hebben we het eigenlijk erg getroffen met het weer. 

We hebben veel lol gehad en de deelnemers hebben weer veel geleerd. Een (groot) aantal heeft zich alweer opgegeven voor het kamp voor komend jaar. 

De foto's worden z.s.m. op de site geplaatst.

 

5 juli 2016

Vorig weekend hebben we onze jaarlijkse onderlinge wedstrijd gehouden. Er deden vele enthousiaste ruiters mee en ze hebben allemaal hun uiterste best gedaan om de dressuurproef of het springparcours zo goed mogelijk te laten verlopen. Alle ruiters hebben hiervoor een rozet gekregen.

Bij de dressuur heeft onze nieuwste aanwinst voor veel prijzen gezorgd, maar liefst 4 keer stond er een ruiter met als pony Lidalsa op het podium. In 1 categorie zelfs nummer 1, 2 en 3. Ze heeft er vast veel fans bij nu.

Zelfs ons oudste paard heeft een prijs in de wacht gesleept, stoer van die oude.

Tijdens het springen liet het weer ons echt in de steek, maar er is toch prima gereden. Pascal heeft geprobeerd om overal onderuit te komen, maar dit is haar bij 1 ruitertje niet gelukt. Zij hield vol en uiteindelijk ging Pascal overal overheen. Een knappe prestatie.

Het parcours had een paar onderdelen die de paarden niet zo vaak zien, dus waren er wel wat weigeringen. Uiteindelijk is het grootste deel rondgekomen en was het erg spannend wie er nu zou winnen.

Al met al een p.rima dag die we volgend jaar zeker gaan herhalen

23 mei 2016

Gisteren (22 mei) is Thirza voor de tweede keer bij ons op de Wolvenhoeve geweest. We hebben les gekregen in 2 groepen. Een groep met kinderen en hun ouders en een groep volwassenen (vanaf ongeveer 14 jaar).

De les voor de kinderen ging dit keer over het laten buigen met je been. Eerst een oefening met/op elkaar om te begrijpen hoe je het moest vertellen aan je pony en daarna  op de pony. Het was moeilijker om te doen dan om het te begrijpen.

In de tweede groep hebben we kort de eerste les herhaald met lijnen en zijn daarna verder gegaan met push, block en draw (duw, blok(keer) en trek). Hierbij moesten de cursisten met behulp van de nieuwe en oude technieken ervoor zorgen dat het paard zijn aandacht bij je hield door hem uit te nodigen om in te buigen naar jou, door dan met je lijn het hoofd alleen te blocken als het paard terug wil kon je hem ontspannen laten staan in afwisselend de linker en rechter buiging. Voor een paar pony's was het met aandacht naar jou alleen recht stilstaan al een hele uitdaging.

We zijn er achter gekomen dat het best moeilijk is om op een juiste manier te wandelen met je pony, rekening houdend met de lijnen en de aandacht van je paard. 

We zijn op weg om leider te worden, maar nog lang niet gearriveerd!

Thirza komt 18 juni weer. Als je mee wilt doen en nog geen les hebt gehad, geen probleem.Wij willen als cursisten de basis wel uitleggen.  Wil je een keer oefenen en heb je geen verzorgpony of eigen pony. Laat het mij even weten dan spreken we een dag af dat je even langs kunt komen.

19 april 2016

Op Vrijdag 6 mei komt Thirza Schraa van Paard en Coach een tweetal introductielessen verzorgen. Van 10:00 uur tot 12:00 uur en van 12:30 tot 15:00 uur. Zij gaat tijdens deze lessen vertellen wie zij is en wat zij doet. Zij traint mensen om zich bewust te worden van signalen die zij aan paarden geven en de reactie die dit geeft bij een paard.
Door het leren van basis technieken wordt er gewerkt aan een betere balans tussen paard en ruiter. Waar mogelijk ga ik deze technieken toepassen tijdens de gebruikelijke rijlessen.

Op de ochtend staat de les in het teken van kinderen tot ongeveer 14 jaar. Ouders kunnen hier ook bij mee doen alleen is de benadering toegespitst op kinderen. Deelnamekosten € 10,- per persoon.

Van 12:30 - 15:00 uur is de introductie voor volwassenen. Pubers met "empathie" mogen ook deelnemen. Deelnamekosten zijn € 10,- per persoon.

Als je meer wilt leren over deze technieken, kun je je opgeven voor de al geplande lessen op 22 mei en 18 juni. De kosten hiervan hangen af van het aantal deelnemers.

Geef je op via info@wolvenhoeve.nl of op de lijst in onze stal aan de Rijksweg. Vermeld duidelijk je naam, leeftijd (alleen voor kinderen) datum en tijdstip waarop je deel wilt nemen.

Iedereen is welkom ook campinggasten!

8 oktober 2015

Het heeft even geduurd, maar ze staan er op. Onder het kopje foto's kun je nu ook de foto's van de tweede ponykamp week uit 2015 vinden (week 31). Nog 1 week te gaan ;).

20 augustus 2015

Er zijn allerlei spullen achtergebleven na de ponykampen. Wij hebben het verzameld in een grote zak. Wie o wie is er nog wat kwijt? We hebben: handdoeken, theedoeken, rijzweepjes, jassen, t-shirts, sokken, rijhandschoenen etc.

Ook is er een vraag vanuit week 31, of er iemand een blauwe regenbroek heeft gezien. Hij lag voor de stal waar VIP in stond, maar is niet weer terug gevonden. Heeft misschien iemand per ongeluk de broek in zijn of haar tas gestopt? Wij hopen hier een reactie op te krijgen.

Mocht je nu iets missen mail ons dan, dan kunnen wij kijken of het er bij ligt. (info@wolvenhoeve.nl)

4 augustus 2015

Het zit er op voor dit jaar! We hebben 3 fantastische ponykampen gehad. Volgend jaar organiseren we opnieuw 3 ponykampweken. De aanmeldingen gaan als een speer wat betekent dat er op dit moment nog maar een paar plekjes beschikbaar zijn! Meldt je snel aan want vol is vol! Er zijn alleen week 31 nog 2 plekjes beschikbaar. Week 30 en 33 zitten al helemaal vol. Wil je er in 2016 bij zijn meldt je dan (heel) snel aan.

Je kunt je wel op de reservelijst laten plaatsen, want er vallen door welke reden dan ook ieder jaar toch een aantal deelnemers af.