Paarden

Jolly Jumper

Is een lieve schimmel die geboren is op 29 mei 2001. Zij is gek op aandacht en loopt je in de bak ook gewoon achterna, zonder dat je een touw aan het halster hoeft te doen. Jolly kan onwijs goed springen, vandaar dat we haar ook Jolly Jumper hebben genoemd. Helaas is ze wel bang met springen, waardoor ze soms veel te hard over de sprong gaat. We zijn hier druk mee aan het oefenen en er zijn al steeds meer ruiters die met haar springen.

Om op Jolly te kunnen rijden (vooral in de galop) moet je heel ontspannen kunnen zitten, als je gaat knijpen, denkt zij net als Sanne dat ze steeds harder moet. In de stap en draf heb je  hier het minste last van.

JJ heeft één nadeel, ze zuigt lucht. Dit is een stalondeugd waarbij ze iets vastpakt en dan begint te zuigen. Je hoort dan ook een raar, beetje boerend geluid. Op stal krijgt ze hiervoor soms een leren band om waardoor het niet goed meer lukt.

Peter Pan

Peter Pan is geboren in 2002. Het is een vosruin met een schofthoogte van ongeveer 1.40 m. We hebben hem opnieuw gemeten en hij blijkt groter te zijn dan we dachten. Leuk hè!

In het begin liep PP erg hard en kon hij niet voor beginners gebruikt worden. Nu rijden er al heel kleine kindjes op en is hij soms zelfs sloom. Springen gaat ook erg goed. Hij heeft zelfs al een in uitje gesprongen. Wil je weten wat dat is? Kom dan maar een keertje langs, dan geven we tekst en uitleg.

PP vindt spuitbussen niet meer zo eng. Hij blijft nu keurig stil staan als je iets op zijn vel spuit. Alleen dicht bij zijn hoofd vind hij niet zo leuk.

Wist je dat PP het enige jongetje is die we hebben?

In de les kun je niet te dicht achter hem rijden, dan kan hij gaan schoppen. Hij is erg gesteld op zijn ruimte.

Pascal

Pascal is begin 2003 geboren. Het is een zwarte Shetland merrie met een schofthoogte van ongeveer 1.07 m.

Pascal is DE beginnerspony. Beginners kunnen na 2 lessen vaak al los. Ze is een beetje ondeugend onder het rijden in de groep. Ze luistert dan niet goed naar het sturen of ze gaat onder het rijden staan drinken! Ze wil niet voorop lopen waardoor ze dan niet naar de overkant wil en blijft stijf achter een ander paard lopen. Dit vinden ze natuurlijk niet allemaal even leuk.

Pascal kan ook heel goed voor de ponykar lopen, 's zomers gaan we dan ook wel eens met de kar naar het bos.

Pascal vindt het in het voorjaar tijdens het verharen heerlijk om geborsteld te worden. Hier gaat ze echt voor staan. Het gekke is dat ze het daarna niet zo leuk meer vind. Ze kijkt dan best wel eens boos. Vooral haar benen wil ze niet gepoetst hebben.

Ylze

Ylze is Fjord merrie die geboren is op 24 april 2002. Ylze is een geweldig lieve knuffelbeer. Ze is heel braaf onder het zadel, maar wil nog wel eens binnendoor lopen of omdraaien in de hoek. Je moet heel sterk in je schoenen staan wil je haar de goede kant op krijgen. Ze is namelijk heel erg sterk.

We hebben ontdekt dat Ylze erg graag loopt. Sommige kinderen vinden dan ook dat ze wat te hard gaat in de draf.

Ylze vind alle aandacht reuze gezellig. Eten is een hobby van haar, doordat ze zo'n dikke nek heeft is ze erg sterk en moet je oppassen dat ze je niet aan de kant drukt voor iets lekkers.

Ylze kan goed springen en dat hebben we lange tijd niet geweten. Ze tilt haar benen alleen niet op als de sprong te laag is.

In de zomer van 2012 is er een kar aangeschaft waar Ylze voor kan lopen. Misschien kun je een keer mee met een ritje.

Donja

Donja is geboren op 15 april 2008. Pascal is de mama van Donja. Donja vindt het gezellig als je bij haar komt staan en houdt erg van kroelen. Je moet bij haar wel blijven opletten dat ze niet stiekem bijt, maar het gaat de laatste tijd erg goed.

Donja staat nog redelijk vaak op stal aangezien zij zand eet. Hierdoor heeft ze al een aantal keren buikpijn (koliek) gehad en nu mag ze niet meer in de bak staan.

Ze rijdt steeds vaker in de les mee en doet het heel goed. Wel heeft ze een ruiter nodig die goed weet wat ze wil anders gaat Donja klieren. Ze wil net als haar moeder niet voorop lopen. Gek hè? Wist je dat ze al 70 cm heeft gesprongen?

Angel

Angel is de dochter van Jolly Jumper. Zij is op 25 april 2012 als eerste van de drie veulens geboren. Inmiddels is zij al heel groot geworden (1.66 m) en kan zowel springen als dressuur erg goed. Om voor de gevorderde ruiters uitdaging te houden wordt zij voornamelijk in die lessen gebruikt.

Angel is nog wel een echte puber en haalt soms allemaal streekjes uit. Wist je dat ze een keer het hek naar het land heeft opengemaakt? Daarom zit er nu een leren riem om, die krijgt ze niet los. Ook verbouwt ze haar hok regelmatig en die is nu volledig gebarricadeerd! Ze mag dus alleen in haar eigen hok staan. Angel is wel een echte knuffel en vindt kroelen heerlijk.

Inzel

Inzel is de dochter van Ylze en zij is op 10 mei 2012 geboren. Zij heeft in de zomer van 2012 meegedaan aan de veulenkeuring en heeft daar de eerste prijs gewonnen in haar rubriek! Daarna werd zij aan het eind van de middag ook nog eens reservekampioen.

Ze kan net als Donja niet in de bak staan omdat ze zand eet. Soms kan ze ook niet in de wei, want dan breekt ze uit! Het is dus een dikke dondersteen.

Inzel wordt inmiddels ook bereden en dat doet zij heel goed. Het is een heel snelle leerling. Wist je dat ze al kan wijken voor het been, schouderbinnenwaarts en ook al achterwaarts kan lopen?

Springen kan ze ook al goed.

Een toppertje.

Lidalsa (Lida)

Lidalsa is geboren in 2004. Het is een vosmerrie met een schofthoogte van 1.47 cm.

Lidalsa is een hele lieve pony, die toch soms wel eens streekjes heeft. Met dressuur moet ze nog veel leren, maar loopt super aan de teugel. Oefeningen in galop vind ze erg moeilijk.

Springen kan ze ook goed.

We hebben in de korte tijd dat we haar hebben ontdekt dat ze toch echt liever lui dan moe is en soms zelfs liggend eet. Ook in de les wil ze wel eens heel erg langzaam lopen, maar ze kan als je een beetje je best doet heel fijn lopen.

In de stal ishet een schat, een dikke knuffelkont. Eten is haar passie , maar ze moet een streng dieet aanhouden omdat ze hoefbevangen is geweest. Wel hinnikt ze iedere dag luid om kenbaar te maken dat ze er is en dat je haar niet moet vergeten.

Misty

Misty is geboren in 2010. In december 2016 is ze bij ons gekomen vlak nadat Sanne overleden is. Misty is een rasechte Welsh pony. Ze heeft een schofthoogte van 1.29 m en ze is schimmel.

Het is een schat van een pony, waar heel veel kinderen op willen rijden. Met de onderlinge wedstrijddag moeten we om haar loten, anders loopt ze wel heel erg vaak.

 Als ze echt aan het werk moet komt er ineens een heel andere Misty om de hoek en is ze ook heel geschikt voor de gevorderde ruiter. Vooral met wijken hebben de ruiters moeite met haar.

Springen kan ze erg goed en vind ze ook erg leuk.