Thirza Schraa voor de tweede keer geweest!

Gisteren (22 mei) is Thirza voor de tweede keer bij ons op de Wolvenhoeve geweest. We hebben les gekregen in 2 groepen. Een groep met kinderen en hun ouders en een groep volwassenen (vanaf ongeveer 14 jaar).

De les voor de kinderen ging dit keer over het laten buigen met je been. Eerst een oefening met/op elkaar om te begrijpen hoe je het moest vertellen aan je pony en daarna  op de pony. Het was moeilijker om te doen dan om het te begrijpen.

In de tweede groep hebben we kort de eerste les herhaald met lijnen en zijn daarna verder gegaan met push, block en draw (duw, blok(keer) en trek). Hierbij moesten de cursisten met behulp van de nieuwe en oude technieken ervoor zorgen dat het paard zijn aandacht bij je hield door hem uit te nodigen om in te buigen naar jou, door dan met je lijn het hoofd alleen te blocken als het paard terug wil kon je hem ontspannen laten staan in afwisselend de linker en rechter buiging. Voor een paar pony's was het met aandacht naar jou alleen recht stilstaan al een hele uitdaging.

We zijn er achter gekomen dat het best moeilijk is om op een juiste manier te wandelen met je pony, rekening houdend met de lijnen en de aandacht van je paard. 

We zijn op weg om leider te worden, maar nog lang niet gearriveerd!

Thirza komt 18 juni weer. Als je mee wilt doen en nog geen les hebt gehad, geen probleem.Wij willen als cursisten de basis wel uitleggen.  Wil je een keer oefenen en heb je geen verzorgpony of eigen pony. Laat het mij even weten dan spreken we een dag af dat je even langs kunt komen.